Inlägg

16/7-2016

Det regnar ute så det är bara att jobba på. Idag har jag fokuserat på att göra hemsidan mer sökbar. I nuläget har min hemsidan endast ca 25 läsare per dag. Det beror förmodligen inte på ett dåligt innehåll utan att ingen hittar hemsidan. De få som läser hittar förmodligen hit genom mina hänvisningar på instagram, twitter och Facebook. Jag måste får fler läsare till sidan om jag ska kunna sälja böcker i webbshoppen som exponeras via hemsidan. Därför har jag satt mig in i hur SEO funkar och så smått börjat förstå hur viktigt det är med sökordsoptimering. Av vad jag förstår så är prio ett att ha rätt titel, innehåll och bra keywords på varje sida i menyn i SEO, inne i wordpress, för att hemsidan ska bli träffad av Googles robotar. Genom att söka på nätet (eller koppla sidan till Google search consol) så går det att lista ut vilka ord som är mest nyttjade för de som hittat till hemsidan. Tyvärr så är arbetet med hemsida och SEO långsiktigt och alla gjorda förändringar ger först resultat ett par månader senare. Glädjande är att det är en fördel att ha en hemsida som varit igång ett tag istället för att dra igång en ny hemsida. Denna hemsida har som väl varit igång ett tag. Så har ni liknande tankar på sikt så är det bara att dra igång en hemsida direkt. Har även mailat andra sagosidor och önskat att få komma med i deras länklista då jag delar deras webbadress på denna hemsida. Länkar de till denna hemsida så kanske besöksantalet ökar och jag misstänker att ju fler ställen webbadressen förekommer desto större är möjligheten att klättra på Google.

I veckan fick jag upp en egen webbutik i tictail. Klickar ni på min bok så kommer ni direkt till webbutiken med två olika betalningslösningar. När det gör en beställning så plingar det till i min mail. Då är en beställning gjord, pengarna finns på kontot och jag vet vart boken ska skickas. Oerhört smidigt och enkelt. Givetvis på plockar Paypal eller kortbetalningslösningen Stripe en slant för jobbet. Med det är endast 1,84 :- /sälj så det är en billig lösning. Jag valde att lägga ut boken så att den gick att förhandsbeställa. Tro det eller ej men jag har nu fått mina två första sälj. Vilken glädje att någon vill köpa min bok. Glad och tacksam.

Fick även kontakt med en lokal barnboksförfattare. Hon bjöd in mig till en lokal minde bokmässa i veckan. Ska bli trevligt och viktigt då nätverkande är en nyckelfaktor i försäljningsprocessen. Syns man inte så spelar det nog ingen roll hur bra boken är. Det är extra viktigt för de personer, likt mig som inte har något marknadsförande förlag som stöttning. I förbifarten så nämnde hon att det var väldigt viktigt att synas och ha ett releaseparty för boken. Även om boken inte säljer vid de tillfällen så ger det bilder av mig som författare, kontakter, och ett förtroende som kan sälja boken framöver. För att det inte ska se helt tom ut under t.ex. en signeringskväll eller presentationer så föreslog hon att man alltid skulle ha en plansch eller en roll-up med sig som drar blickarna till sig. Har därför börjat designa en roll-up vilket var ganska enkelt. Finns många billiga lösningar på nätet. Gör man jobbet själv så går den att köpa för ca 700-1500:-. Trots att jag inte vill investera några pengar i marknadsföringen så kommer jag nog att lyssna till hennes tips och designa mig en egen roll-up. Jag har nämligen fått en möjlighet att sälja boken i en stor butik med löftet att stå i butiken och signera böcker en kväll. Den chansen är enorm och då är nog en roll-up ett bra stöd. Var även hos den lokal hemköpsbutiken och sålde in boken. De var på och gillade att stötta en lokal författare. Jobbar man lite varje dag så ger det resultat. Kul…