Inlägg

2/9-2016

Sedan förra uppdateringen har det hänt mycket. Den 15 augusti hade jag mitt officiella boksläpp vilket jag fick äran att ha hos Akademibokhandeln i Halmstad. Ägaren fick jag kontakt med redan i sommars då jag ställde frågan om möjlighet att sälja min bok i hennes butik. Det var stort för mig och nervöst. Genom en eventinbjudan på Facebook spred jag ryktet om releasen. Inbjudan hade stor slagkraft då flera av mina vänner kom och besökte mig. Jag sålde 17 exemplar av boken och ungefär hälften till bekantar och vänner. Glädjande var att jag sålde flera böcker till personer som inte kände till mig eller boken sedan tidigare. Mest säljande metod var att locka besökande barn till sig med en stor karamellskål. Därefter var det bara att sälja in boken till deras föräldrar. Releasen var mycket lärorik och den gav mig mersmak och självförtroende. Veckan innan boksläppet hade jag även tagit kontakt med lokaltidningen och berättat om hur Youtube var vägen till boksläppet. De tyckte att historien lät spännande och gjorde ett reportage under ”Familj och fritid”. (Reportaget går att hitta under Pressrum) Trots att reportaget publicerades i ”gammelmedia” visade det sig ha ett stort genomslag. Flera av de som kom och besökte mig på releasen hade läst reportaget i tidningen och köpte boken av den anledningen.

Att jag skulle exponera mig medialt hade inte varit tänkbart för några år sedan. Nu har jag bestämt mig för att säga JA till alla erbjudanden som har med boken att göra. Därför sa jag även JA med mycket kort varsel till den lokala ICA Maxi butiken när det frågade om jag kunde tänka mig att sälja min bok när de hade en barndag i butiken. Det var spännande och jag sålde hela 21 stycken böcker under ett par timmar. Oerhört trevligt. Nu finns boken till fortsatt försäljning hos ICA butiken. En kanal jag är stolt och glad över. Har även fått in boken hos ett antal andra mindre butiker på kommissionsförsäljning. Besökte ett ställe idag och det enda som syntes av boken var kortsidan av 2 ex i en dold hylla. Där kommer inga böcker att bli sålda. För att sälja är det engagemang i från min sida som gäller. Därför kommer jag att erbjuda signering och jag säger JA till alla möjligheter att sälja in min egen bok.

Det lokala tidningsreportaget spred sig och det publicerades även i grannkommunens tidning då jag jobbar i den kommunen. Genast visste hela min arbetsplats att jag publicerat en bok. En hög signerade exemplar hamnade givetvis på fikabordet till försäljning. Av alla feedback jag fått så är det få som kommenterat innehållet i boken utan det flesta är mer imponerade av att jag löpt hela lina ut och skapat en färdig produkt.  Innehållsrecensionerna väntar jag tålmodigt på. Att sälja i nätbutiken går dock trögare och jag har endast ett fåtal sälj.

I veckan så ringde det. Hej! Jag ringer ifrån SVT. Vi har läst en gullig artikel i lokaltidnigen om din bok. Skulle du kunna tänka dig att göra ett reportage? JA…. Jobbigt, men jag håller vad jag lovat mig själv och svarar JA. Tror inte att så många kollar på lokal-TV kanalen men all publicitet är viktig publicitet. Dessutom kan den typen av tv inslag bli delbara och snurra omkring i cyber i alla evighet. Vi får hoppas att det blir bra, alltid ett lotteri.

Vilken fart allt har rusat fram med. Oj, vad skoj och positivt allting är. Tror att den totala försäljningen ligger på strax under 100 exemplar av boken. Det är nu endast 350 exemplar kvar att sälja innan projektet är hemma. Jag ska jobba stenhårt och jobba aktivt för att sälja boken. Ju fler ex jag får ut av Lova och kattungen kommer att påverka försäljningen av efterföljaren, som nu är klar 😉